Preskoči na vsebino


Obvestila

*Če bodo svete maše od ponedeljka dalje z udeležbo vernikov, boste obveščeni sproti.

*Sveta spoved: po predhodnem dogovoru z župnikom.

*Mesec oktober je mesec rožnega venca: vabljeni k molitvi v cerkvi (župnijska cerkev 20 minut pred sveto mašo) in doma.

Na spletni strani Slovenske škofovske konference so navodila v času preventivnih ukrepov, tudi odgovori na pogosta vprašanja ipd.

- po novem se je potrebno za svete maše najaviti župniku (sms, klic), saj jih sme biti le 10 z mašnikom vred (zato ni več potrebno pisati številk)

- po novem držimo razmak v cerkvi 2 m

- razkuževanje, obhajilo na roko, ni pozdrava miru s stiskom roke, maska

- prosimo, da ne prijemate za kljuke, ograje ipd.

- v zakristijo nimate vstopa

*Župnija ima tekoče stroške tudi v času omejene udeležbe pri svetih mašah. Ker so edini vir za plačevanje teh stroškov mašne nabirke, prosimo, da po svojih zmožnostih in odločitvi:

- vrzite v nabiralnik ob vhodu v cerkev svoj dar za "mašno nabirko" - tudi med tednom ali kadarkoli

- nakažite (enkrat mesečno ali kakor se odločite) na trr: Župnija Sečovlje, Sečovlje 48, 6333 Sečovlje NKMB Koper SI56 0432 1000 3324 989.

- naročajte sv.maše (po telefonu itd.); mašni dar lahko nakažete: Matjaž Kravos, Grgar 58, 5251 Grgar, NKMB Koper SI56 0434 8026 3101 015

*V župnišče vstopamo posamično, pozvonimo, počakamo-ne prijemamo za kljuko! Prej se najavimo po telefonu. Ne hodimo v pisarno za stvari, ki jih lahko uredimo na daljavo.
*Škofje, župnik in mnogi prosijo, da si namestimo na pametne telefone aplikacijo #OstaniZdrav. Nekaj o tem na https://www.gov.si/novice/2020-10-13-odziv-na-porocilo-sveta-evrope-glede-aplikacije-ostanizdrav-ter-zascite-podatkov/). Župnik osebno pozna človeka, ki je informatik v podjetju, ki dela na tem programu za NIJZ; pravi, da ni možnosti zlorab naših osebnih podatkov, kontrole nad nami ipd.